Khamis, 8 Julai 2010

AJK PEMUDA JERANTUT IKUT RENTAK MUSTAFA LETAK JAWATAN BERAMAI-RAMAI

SUDAH BOSAN DENGAN WAN AMIZAN

Hoi, demeh dengor dah cerita terkini? kas baru dapat khabor Ajk pemuda pro Mustafa Maarof nok letok jawatan. Spu pun dah keluar cerita ni sampit-sampit sikit jeh. Bebudok Mustafa cukup tak puas hati pada Dompok buat ke Mustafa begitu. Janji dulu bila menang timbalan ketua nak pegang ketua pemuda sekejap pas tu nak seroh pada Mustafa memangku. Lepas setahun..setahun tak juga lepas. Teruk betol dompok gila jawatan tu. Pegang jawatan tak buat apa pun.

Dahlah tak bagi lepas jawatan tu tak apalah tapi nyeh tekan pula Mustafa buat itu, buat ini sampai Mustafa Fening dah. Bila pemuda ramai nak bertanding G2 dia suroh Mustafa sattel. Memang tak boleh sebab masing-masing ada kira-kira. Kemudian dia sendiri panggil budok2 tu kenapa tak boleh selesai jugeh. Ket handai sangat. Seme dia nak tentu dia ingat UMNO ni ayoh dia punya.


Jadi Mustafa kata kalau dia tak letak jawatan bior Naiblah beralah. Sebab itu dia letok jawatan hari itu. Ha.. ini orang kuat dia pun nak letok juga ramai2. Hok yang yang enam orang diluar rakit dia dulu menang pun akan pakat sama letok jawatan. Kira2 kalau begitu lebih 10 oranglah letak jawatan. Kalau ikut perlembagaan pemuda kena buat pemilihan khas. Eloklah, kita dapat ketua pemuda baru. Cemus sangat dah ke dompok nih. Tapi bila berlawan susoh nak buang sebab dia pakai duit. Beli undi orang mana melawannya. Dia mana2 budok kaki air batu pun dia sanggup saplai, janji dia menang.


Emmm.. Pemuda Jantot dah repot dah kalau tak ada pemilihan baru. Wan Amizan tinggal dua tiga orang yang dilantik tu jadi belatok jeh dah yang nak mengikutnyeh. Sebab nak buat apa pun tak boleh. Kalau nak buat semua pakai kontrak. Upah. Budok2 dah tau dah trik dengan dompok tu kalau ada duit kerja jalan. No mani no tolk. Tengok baru2 ni yang menang tu bukan budok dia G2 kekulumpur tu. Itu budok Mustafa yang atur..


Dengar crita nyae demeh AJK pemuda yang nok letok jawatan tu nak bincang sikit masa lagi supaya serentok tulis surat. Terkapor dompok. Kalau betul terjadi padan muka. Itu pun kena lenyek di PM dengan Boss kas Aji Kamarozaman pun melepek dah. Kas ada bukti macam-macam hal dia. Nanti kas keluor keh kedemeh esuk. Demeh baca jehlah blok kas nih. Jangan berenti baca esuk tertinggal.....kas keluar bukti tu kejap-kejap jeh macam biskut Cip more.... sapa lewat tak merasa.

Tunggu kejap.. perut kas gelora sangat nih.. makan gulai asam rong tadi pedas ngat..


9 ulasan:

warga muda berkata...

pemuda bkn nya hidup. semua tak tau buat keje. dari ketua sampai pemeriksa kira2 pun tak tau ke punca benda nya.

memang patut pun keluar tinggal ke dompok tu. dia pn leper kena bahan dek PM dgn Kamarulzaman Baria.

ada pemuda boleh bt keje di lipat dompok mana nak jalan pemuda.
kome tgk pemuda yg blh bt keja kt jerantut ni ramai yg kuatnya,tp tak minat dah ke pemuda,kata mereka semua ketua pemuda kuat sgt menipu. macam2 janji tak tunainya.

antara pemuda yg di maksudkan

FASAL JAMLUS,kuat menang G2 lagi.

AHMAD MURAD, kuat menang G7 pulak tu.

JALALUDDIN belajar tinggi pengerusi mbd lagi.

ADZLAND LABIK boleh control pemuda yg hilang arah.

TAJUL SAROJI tokoh pemuda dan koperat yg bakal balik ke jerantut.

AHMAD SHAHRIMAN tokoh koperat muda.

NUBHAN MAHANI ajk dilantik yg boleh bt keje tp mampus dek sb dompok.

AZMAN YASIN seorg muda yg byk taktik perang saraf terhadap pembangkang.

WAN SHAHRIR layak duduk sebagai ketua penerangan pemuda yg luas pengetahuannya.

AZAN KADIR yg syg kan umno sanggup berjuang sepenuh hati.

SEMUA MEREKA NI BOLEH MEMBENTUK PEMUDA YG KUAT PD MASA NI.
FIKIRLAH SENDIRI JIKA DI BANDING DGN AJK PEMUDA SEKRG NI SATU PUN TAK BOLEH BT KEJE.

Diharap pd masa akan dtg semua akan memikirkan utk kebaikan umno khasnya PEMUDA.

WZWH berkata...

Salam saudara patpatsikulipat,
Minta maaflah saya kadang2 tertanya blog ini blog pembangkang ke? Pemuda PKR atau PAS?

Salam warga muda, elok sangat pandangan saudara. Saya setuju. Suruh team saudara buat kerja mulai sekarang dan bertanding dalam pemilihan mesyuarat agung Pemuda Jerantut akan datang semasa pemilihan. Insyallah dream team pemuda saudara warga muda boleh menang dan boleh buat kerja pemuda lebih baik lagi. Saya mendoakan hasrat saudara warga muda berjaya.

Tanpa Nama berkata...

WZWH pemikiran aok ni masih dalam tepurong yang rompong. Kalu lain sikit pandangan dari ong tu terus kata pembangkang, pkr atau pas le. Sejuk sikit otak awak tu.

malapetaka si dompok berkata...

Kpd saudara pat2sikulipat.

Wzwh ni dah sesak sebab blog di tak dilayari org. Jd sy nampak wzwh ni takut blog pembangkang. Kalau btl ppsl blog pembangkang,sy minta ppsl hentam lagi ke wzwh ni krn dia lah perosak umno jerantut,

utk menang parlimen jtut, pihak ppsl kena buka lebih byk isu si yb tahan tu, hilang yb tu selamat lah tanah2 di jtut.

Wzwh patut lebih bersifat menerima keritikan pendpt org ramai.

ranggi metropolitan berkata...

KAS SETUJU SGT APA YG DINYATAKAN MALAPETAKA.

Yg penting bos kas HJ KAMARULZAMAN BARIA BAKAL AHLI PARLIMEN JTUT.

Beres cik KAMA. Kas akan menyokong penuh kepimpinan tn hj.

Buka lagi ttg kelakuan si atan dompok tu. Bagi tau pm. Biar dia mampus tak merompak tanah lagi, tk kebas anak dara org, tak memungkor lagi,
BIAR DIA PERGI JD SETIAUSAHA AMERIKA JE IKUT CONDELIZA RISE,
AUUUUUUUWWWWWW!!!

Tanpa Nama berkata...

DATO WAN AMIZAN HILANG TARINGNYA.
TEMBERANGNYA KUAT SI PENIPU BESAR.
TERIMA KASIH KAMARUL ZAMAN BARIA.
KERANA MENYATAKAN BENDA YG BENAR.

patpatsikulipat berkata...

SALAM SEMUANYA.

TERIMA KASIH KERANA MENERIMA 44SIKULIPAT.
SY INGIN MENYATAKAN DISINI YG INI BKN BLOG PEMBANGKANG ATAU PEMERINTAH. INI ADALAH BLOG UTK SEMUA DEMI MEMBELA BANGSA MELAYU, AGAMA ISLAM DAN NEGARA KITA.

KALAU ADA INDIVIDU YG CUBA MENJADI PEROSAK KPD TANAH JERANTUT MAKA SY AKAN MENGHENTAM DGN HEBATNYA. SY AKAN MENYATAKAN APA YG BENAR SJ DI DLM PENULISAN SY.
SEKIAN TERIMA KASIH.

uRag dRrulug berkata...

hahaha, mulek...meluk amat lah tu akuq sukung ong tu

Tanpa Nama berkata...

Sdra warga muda, saya rasa kita juga boleh tonjolkan seorang lagi generasi muda, seorang pegawai kepada yab perdana menteri. Masa dato' sri najib ke jerantut dulu dia ada sama tetapi berdasarkan perbualan dengan saya, pegawai pm yang dimaksudkan itu hanya tertawa mendengar politik jerantut terutamanya apabila membabitkan wan dompok. Dia ni agak low profile tp rapat dengan mustafar marof