Selasa, 27 Mac 2012

MAJLIS DAERAH JERANTUT DISITA MAHKAMAH, ADAKAH REST HOUSE LEPAS TANGAN?


SELAMAT DATANG KE KARNIVAL JERANTUT, SEMPENA TAHUN MELAWAT JERANTUT.

Tapi penulis nak tahu apa masalah Majlis Daerah Jerantut sehingga di sita oleh pihak mahkamah baru baru ini. Apa ke hal nya sehingga jadi sedemikian rupa, memalukan sahaja!!!!
Siapa punya angkara sehingga berlaku benda yang tak patut berlaku. SPRM tolong masuk siasat. Penulis bukan apa suruh SPRM masuk sebab yang di bayar kepada mahkamah adalah duit rakyat hasil kutipan cukai bermacam macam yang di kenakan oleh pihak MDJ.

Tindakan saman dah kena lama oleh pihak mahkamah,tetapi kenapa lewat di bayar oleh pihak MDJ??????, tunggu MB bayar atau tunggu duit dari Ahli Majlis Daerah Jerantut. Mampus tak dapat oittt!!!! Penulis dan rakyat Jerantut nak tanya kpd pihak MDJ kenapa pemilik Resthouse tak di kenakan tindakan serupa seperti MDJ, padahal yang bersalah adalah penyewa Resthouse yang kebal dikenakan sewa dan kebal dalam politik UMNO. Apa kekuatan si WOOK ITAM legaam ni. Nak tunjuk kuat atau nak kalah pilihan raya akan datang. Ahli Majlis Daerah Jerantut pulak apa peranan untuk membantu dan membenteras org seperti WOOK ITAM ni, takut pada MB... Kalau MB bersekongkol bersama penyewa yang tak bayar sewa rest house, gulingkan MB juga pada PRU akan datang nanti. Kan mudah kerja.

SUNGGUH MEMALUKAN DAERAH JERANTUT------"KENA SITA SEBUAH KERAJAAN TEMPATAN"------JAWAB LAH WAHAI WOOK ITAM SI KELDAI HITAM ------JAWAB JAWAB!!!!


7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

dengar ceritanya dia ugut kalu dia kena keluar dari resthse tuu ..dia akan pastikan BN akan tumbang dalam PRU13 nanti,nak tanya sikit hebat sangat ke dia nii???ada sesapa bole jawab?

Tanpa Nama berkata...

itulah hebatnya orang2 yang dikatakan hitam ni..., dia ni selebal dengan kicap, chak, lg....?, kalau nak ugut macam tu, itu sudah melampau, inilah manusia yang tak boleh pakai, berjuang berlandaskan kepentingan diri, semua benda di nak..., terkini dia tengah loby nakkan dato pulak, dah dapat datok ori nak dato istana pulak...

Tanpa Nama berkata...

saman semua yang terlibat biar mampus belaka!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

Dia memang hebat, rumah PAKR yang tak seberapa rm bulan pun tak bayar. kalau org lain dh kena sita.

mdj kena bayar saman rm373,050.12 baru2 ini kepada satu syarikat

ceritanya pada awal nak kena saman, lawyer mdj memperbudakkan fadha nur ahmad kamar yang mewakili syarikat tu.

kononnya boleh menang. tup-tup.....sbb nak cover line nak guna kuasa MB, tak boleh makan.

kemudian kononnya masuk mahkamah rayuan......masalahnya rayu apa, dh lebih tempoh merayu....
lawyer mdj pun satu....tak baca ke?
mdj kena cari lawyer lain.

yg kena saman tu nak lingkupkan BN di jerantut menunjukkan sikap org umno, kalau dh tak dapat faedah nak jahanamkan org, adakah ini perjuangan tulin.

oleh itu utk membetulkan keadaan dalam jerantut....kita bg PR memerintah sepenggal.....kita tgk byk lagi sampah bawah bawah carpet mcm kes khir toyo di selangor.

bayk lagi kes mcm ni...kita aja tak tau.....

Alisha Residenc berkata...

Hello,
Anda boleh menukar pautan blog saya?
http://alisharesidence.blogspot.com/ Saya harap anda boleh menghubungkan dan saya akan melakukan perkara yang sama,
Berterima kasih banyak

Alisha

Tanpa Nama berkata...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Kump. Abang2 Keluar UMNO berkata...

Kami mohon sangat2 agar semua anak2 muda mengundi PR pada PRU ke-13. Mesti undi PAS, PKR dan DAP. Kita mesti ambil serius soal ekonomi dan perpaduan kaum. BN telah meninggalkan banyak hutang di setiap negeri. Ini akan membebankan kita.. Percayalah. Lihat sendiri selangor, bila PR memerintah, hutang selesai. Mereka pun tahu tapi tetap mahu menafikannya.. sememangnya betul..

Terang2 tak wujud perpaduan dalam BN. MCA dan MIC terang2 menolak BN.


Pastikan anda memberitahu rakan2, emak ayah dan saudara yang kurang tahu soal ekonomi dan perpaduan kaum.... Walaupun terpaksa berada dlm kem BN dan UMNO, pastikan undi anda tetap kpd PR.... Yakin dan percayalah, anda tak rugi apa2 jika bg peluang kpd PR malah untung..



Jika adik2 semua tak yakin, buktikan video dibawah adalah tidak benar

http://www.youtube.com/watch?v=TtEnNzCwXCk&feature=player_embedded

Mohon Adik2 Semua Lari Dari Puteri Dan Pemuda UMNO. 4 juta anak2 muda perlu lari segera tanpa perlu berdolak dalik. Pergerakkan Puteri Dan Pemuda UMNO Bakal Dibubarkan Sebelum PRU Ke-13. Perjuangan mereka sudah tidak betul. Mereka hanya pandai menerapkan budaya samseng kepada adik2 semua. Lihat sendiri BUKTI di bawah jika tak percaya..

BUKTI * (MESTI TONTON)



~ Orang Muda Geng Kita - Usaha Dengan Doa ~



~Pergerakan Pemuda Dan Puteri UMNO Terengganu Pergerakan TerBODOH Sepanjang ZAMAN~
(Bukti kukuh)
1 ~ http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=32381
2 ~ http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics/topic28065.html
3 ~ http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22146
4 ~ http://www.selatanonline.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=196#196

5 ~ http://www.detikdaily.net/v6/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1




p/s: copy, paste & edit dari 'Adik Sayang'