Jumaat, 30 Julai 2010

MELETUP -TUAN RUMAH KEMEKAH PENCURI MASUK

PAS GELEDAH DUN TAHAN

Semua ketua-ketua kampung dan ketua-ketua cawangan UMNO DUN Tahan berangkat keMekah pada 24 Julai 2010, Penduduk-penduduk dibeberapa kampung di Ulu Tembeling telah berkerjasama dengan PAS masuk kesana. Rombongan PAS terdiri dari Presiden PAS, Tuan Haji Abdul Hadi Awang, Pesuruhjaya PAS Pahang Tuan Ibrahim Tuan Man, Mat Sabu dan Dr. Hamzah telah berkenduri besar dengan orang kampung Ulu Tembeling.

Rombongan itu bermula 26 Julai 2010 dan mereka bermalam dirumah penduduk disana. Lima kampung dilawati mendapat sambutan hangat orang-orang kampung kerana tidak perlu dirisaukan apabila  semua boss-boss berada diluar negara. Aktiviti PAS rancak dijalankan dan penduduk berpuas hati .

Ternyata masyarakat sudah berani memprotes pemimpin mereka secara terbuka sekarang. Maklumat tentang rombongan pemimpin-pemimpin akan berangkat keluar negara itu telah diketahui masyarakat disana hampir sebulan lepas, maka senyap-senyap mereka berpakat untuk mengisi kekosongan tersebut dengan menjemput Presiden dan pemimpin kanan PAS mudik keUlu Tembeling ternyata berjaya.

Entahlah,  terlalu banyak yang tak kena sekarang.

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Salam tuan DUN...,

MELETUP -TUAN RUMAH KEMEKAH PENCURI MASUK

PAS GELEDAH DUN TAHAN

- Apa sudah sedang harus akan berlaku mengenai lawatan demi lawatan oleh rakan dalam politik yang mencari kesempatan dalam kelemahan pentadbiran. Fikiran pemimpin yang disekalikan menjadi keuputasan bernilai bukan menjadikan keputusan berputusan hubungan...