Rabu, 16 November 2011

PROJEK 6D DI DALAM AHLI MAJLIS DAERAH JERANTUT YANG BARU


Salam Berjumpa Lagi.

Ini bukan mukadimah lagi, atau mengeluarkan kata kata kiasan.Hari ini penulis akan berterus terang apa yang terbuku daripada luahan suara rakyat Jerantut terhadap kepimpinan yang ada di Jerantut sekarang ini.


Pertama penulis mendapat khabar berita tentang perlantikan Ahli Majlis Daerah Jerantut yang baru. Penulis ada menghubungi staff Majlis Daerah Jerantut baru baru ini bertanya tentang perlantikan tersebut. Penulis amat terkejut apabila staff tersebut menyatakan Jerantut bakal hancur dengan lahirnya dubuk dubuk baru ini. Jadi kenapa penulis memberi tajuk PROJEK 6D. Maksud kepada PROJEK 6D ialah DATANG-DUDUK-DIAM-DENGAR-DAPAT-DUIT. Itulah bekalan kepada rakyat Jerantut pada masa akan datang.

Siapakah yang dilantik pada musim ini yg tak tahu bila berakhir Ahli Majlis tersebut, Mungkin sepanjang hayat. Mungkin setelah Barisan Nasional kalah atau mungkin satu satu di berkas SPRM. Fikir sendiri selepas mambaca lauhan ini.



Yang di lantik ialah 6 muka baru dan 6 telah terkeluar antaranya Tuan Abdullah Lebai Din atau di kenali dengan Dollah Kicap seorang peneroka di Jengka 24. Minta rakyat siasat sendiri siapa dia ini. Yang kedua Dato Halim Jalil lebih dikenali Dato Halim Chap seorang penjual roti pada masa dahulu. Yang ketiga Wan Anuar Hakim seorang bekas penghulu yang agak uzur dan tua. Yang ke empat Wan Shamsuri merupakan proksi kepada Dato Wan Amizan ( Adun Tahan ). Yang Kelima Puan Hartini ketua Puteri Jerantut. Yang ke enam dan yang paling menusuk kalbu rakyat Jerantut iaitu jeng....jeng....jeng... Anak Dato Seri Lim Ah Chap. Mungkin anak kepada Dato Seri Lim ini bakal menjadi kepala Pengerusi didalam Ahli Majlis tersebut kerana kebanyakan ahli ahli majlis melayu adalah kroni kroni Dato Seri Lim Ah Chap.




Bersambung pada minggu hadapan------TUNGGU!!!!!!


Minggu hadapan penulis akan keluarkan satu keputusan mesyuarat exco negeri Pahang berkenaan tapak perhentian bas Inderapura, bagaimana keputusan mesyuarat exco bersetuju tapak itu diserahkan kepada Majlis Daerah Jerantut dan kemudian bertukar milik pajakan kepada pemilik persendirian dengan pajakan 66tahun... MB sila jawab. Adakah ini berkaitan dengan keputusan Ahli Majlis Daerah Jerantut??? Penulis akan siarkan surat tersebut didalam masa terdekat ini.

16 ulasan:

Kutukan Dewata berkata...

Hebat bro...macam ni la.nyatakan kebenaran.Kita berdua ni bila lagi nak dapat jadi ahli majlis daerah?Asyik-asyik deme aje,kas nak gatek!!!!!tak gitu bro!!!!!?

anti- kepuraan... berkata...

patpatsiku terlipat, sebut tur bior betul, Dato Abdullah al- kicapi. biorlah demaq terima amanah allah turk, jika demaq tak laksanakan dengan jujur demaq akan masuk neraka, anak lim ah chap tu dah compom masuk nerakanya, ada di antara mereka tu yang benar benar berkerja, jika kita tak puas hati kita pangkah pakatan next PRU, apa macam< ada berani ker?. KD, akuq takut jika beri ke kitaq jawatan turk, takut kita lebih lagi pada demaq jehat perangai bila dah ada kuasa, adat lah manusia, jarang sangat, perbuatan selari dengan niat?

Tanpa Nama berkata...

buka pasal ahli majlis ni aku suka btol. Semua ahli majlis macam sial, menketadarah hok rakyat je. Hj rusdi plk smpai mampus dh ahli majlis. Bwk bertaubat lah jaga ank2 plok. Wok itam klo lekat lgi ahli majlis mmg hancur sungguh. Tak berbayar lagi rest house 2. Halim keling pn dpt juga. Kaya lh cina jtut hill tu. Dollah kicap 2 menda lah tau psl bandar ni. Sawit dgn kebas duit ku lan boleh lah. Bandar cina dh org jtut. Padan muka al

Tanpa Nama berkata...

tahniahhhh org jerantot. HEBAT HEBAT penjual roti pun jadi lembaga..... Dolah Kicap sedara Pak Sheik Wahab Pdg Piol dulu keeeee? Sekolah ka dia tuuuuuu

RAMLI vs ATAN berkata...

haji rosdi lekat lagi ker. ke sign aggerement smpai mati dh dgn majlis tu. woooooo dollah kicap ahli majlis ke, menda lah boleh buat si kambing hitam tu. kena jual lah jerantjut. wok itam legam tu kalu lekat lagi ahli majlis lps ni rest house konfem hok dia dah. bagossss lh pilih ke prompak ni semua. aqu tgk hok bagus dlm 2 si haji nazri, halim mahasan, dato zizan, wok ketua wanita jer, hok lain pakat jual je jerantujt ni. betol dah patpat kabor 6D tu. tahniah patpat.

Tanpa Nama berkata...

halim jalil roti dpt ahli majlis ker. tunggu dapat habuk lah org jerantut. barua lim a capp jadi ahli majlis. raban dh tanah kat inderapura tu.

perdana menteri jerantut berkata...

u olang banyak bodo oo. wa aa kasi senang lu olang juga. lu olang kasi tanah sama wa, wa bawak u olang semua pergil jalan jalan mkn angin, vietnam bole,australia bole, mana saja u olang mu pegi wa bawak. free maa. nordin wahid, halim jalil, hj rosdi, wa punya anak sendiri, khatijah itam, ramai lagi mmg wa punya kroni, tapi dia org mahu kasi wa tanah. wa ambik lah. bodo. wa ada wang maa. selagi lembu makan rumput wa kasi lah itu rumput maa.

Tanpa Nama berkata...

tahniah 44siku lipat diatas pendedahan anda!sy selaku pemerhati politik jtut tertarik dgn komen2 ttg halim chap penjual roti..betapa hina n bodohnye nyer sdr2 semua yg berpolitik di jtut krn tewas dgn penjual roti?apa sbb??????dia kuat?sdr2 semua bpolitik kedai kopi je smpai pg..fikir2kn lah

Tanpa Nama berkata...

tugas ahli majlis menjaga rakyat. ni bukan menjaga ttpi melingkup. tahniah patpatsikulipat kerana membongkar manusia durjana perosak melayu seperti mereka semua. hj rosdi dah tua dh, cukup2 lah nak kawal jerantut. nnti kena soal dek malaikat tak terjawab. kena libas kan sakit. halim chap awk pendidikan pun tak de. tabligh konon, ttpi minum arak di kl. hartina ketua puteri secandal dgn lelaki muda sana sini. nordin wahid tanah jerantut habis semua ke cina. sedih sungguh sedih smpai anak lim ah chap pn bawa masuk dlm lembaga. baik bawa kominis betul tau dah perompaknya. doolah kicap pernah ada perbuatan jahat dgn anak dara org di pulau tawar, cemas2 kena pukul dek org kampung. ini ahli majlis. biar pasal sikit lah oiii org jerantut. bodo tak habis2.

Tanpa Nama berkata...

halim keling ahli majlis. ikut style keling lah kita lps ni...hahahaha.

Tanpa Nama berkata...

haji rosdi mana takut mati. dia boleh elak pukulan malaikat. lim ah chap bagi duit suruh sogok malaikat.

Tanpa Nama berkata...

dgr kabor wok itam pn ahli majlis.... tak berbayar lagi rest house jtut. halim chap keling pariah, wok itam keling pariah....pooooon...pooooon....roti roti...sapa mau beli roti

nordin wahid berkata...

keluarkan surat tersebut supaya org Jerantut tahu. jgn cakap saja ppsikulipat. Anda mmg blogger yg berani. tahniah. 5 star blog.

Kutukan Dewata berkata...

salam saudara semua.tolong berbudi bahasa sikit.tak baik kutuk-kutuk guna bahasa kasar.kutuklah orang yang kita benci dengan senyuman.

Miecyber berkata...

Ya Allah ...Selamatkanlah Jerantet....



Bolasepak Final Sukan Sea 2011: Malaysia Vs Indonesia
Taman Negara Package
Travel Online Shopping

Tanpa Nama berkata...

Kalau beginilah caranya bloger dan pengumem diJerantut,sampai kiamatpun
tak akan ada yang baik,semuanya busuk.

Aku orang Jerantut,aku sangat malu dengan cara anon2 memberi pendapat.Macam orang tak seumam .Macam tak ada pendidikan langsong.
Buruk mulut,buruk perut dan seribu buruk......

Cuba2 berfikir dengan tenang dan bersabar sikit ya.